Az autódekoráció kedvelt eszköze az autódekor matrica. A matrica elsősorban reklám célokat szolgál, így fontos, hogy a dekoráció is igényes legyen.

A teljes wrappinggal ellentétben a matricázás nem fedi le a jármű teljes egészét, csupán egy meghatározott nagyságú felületet von be. A matrica jól látható és olvasható, de ahhoz, hogy ez megvalósuljon és így is maradjon, tudni kell, hogy milyen szempontok alapján válasszon a kínálatból matricát.

Hogyan válasszon matricát?

Az egyik viszonyítási alap maga a jármű. A matrica tervezett helyét alaposan meg kell vizsgálni, milyen a felülete, milyen minőségű. Ez alapján be lehet határolni, hogy melyik alapanyag típus illik a karosszériára. A járműveket szabadban használják, így azokat rendszeresen érik a legkülönfélébb környezeti hatások. A matrica anyagának bírnia kell az UV sugárzás,a  csapadék hatásait, de számolni kell például az autómosókba tapasztalható kihívásokkal vagy a kőfelverődéssel, rovarokkal is.

Meg kell vizsgálni, hogy az autódekor vastagsága és tapadása milyen, az adott járművön hogyan mutatna és milyen hosszú ideig marad a helyén. Bizonyos járműdekorációt egyébként sem terveznek hosszú távúra, például egy céges promóció idejére kerül fel az autómatrica. Az ilyen esetekben elegendő egy költséghatékonyabb, kevésbé tartós változat is.

Termék és szolgáltatás minősége

Természetesen minden ügyfélnek fontos, hogy a lehető legjobb ár-érték arányban kapja meg az autómatricát és a matricázás szolgáltatását is. Olyan csapatra kell bízni ennek a kivitelezését, ami a fóliák, matricák beszerzésére és azok kezelésére ugyanolyan gondot fordít.

Hiába jó minőségű egy autódekorációhoz készített autómatrica, ha hanyag módon bánnak vele. A nem megfelelő tárolás könnyen oda vezethet, hogy az autómatrica használhatatlanná válik, nehezebb vele dolgozni vagy egyszerűen csak a vártnál előbb el kell távolítani. Ez bekövetkezhet akkor, ha az anyagot túl párás helyen vagy nem az előírt hőmérsékleten tárolják.

A matricázást a www.automatricak.hu honlapon szereplő elérhetőségeken tudja megrendelni a csapatunktól: 06-30-646-62-93, info@automatricak.hu.