A nyomásfokozó kifejezéssel sokan találkoztunk már, de nem mindenki tudja, hogy pontosan mit takar. A nyomásfokozó feladata, hogy automatizálja a szivattyú ki- és bekapcsolását. Ezt úgy tudja elérni, hogy érzékeli a csővezetékekben történő nyomáscsökkenést, és kikapcsolja a szivattyút, amint a nyomás a kikapcsolási érték fölé emelkedik.

A ki- és bekapcsolási értékek attól függnek, hogy a nyomásfokozó gyártója mit állított be. Az alapbeállítások az áltagfogyasztó igényeihez vannak igazítva. Bizonyos dolgokra érdemes odafigyelni a nyomásfokozó vásárlásakor, és ebből az egyik a termék működési nyomástartománya. Ehhez ismernünk kell a saját szivattyúnk zárónyomásának mértékét, amely nem haladhatja meg a nyomásfokozóműködési tartományának felső értékét. Bizonyos szivattyúkhoz lehet, hogy nem találunk olyan nyomásfokozót, amelynek megfelel a működési tartománya, ilyen esetekben egyedi beállítású készülékre lesz szükségünk. A nyomásfokozó beállítását mi magunk is el tudjuk végezni, ha betartjuk kezelési útmutatóban leírtakat.

A nyomásfokozó beállításához tudnunk kell, milyen elv szerint működik. A legtöbb nyomásfokozó rugós elv szerint működik, ezeket felnyitva két rugót fogunk találni a belsejükben. A nagyobb rugó felel a bekapcsolási nyomásért, a kisebb pedig a nyomáskülönbség beállításáért.  Ezt a rugót kell állítanunk, ha a be-és kikapcsolási érték közötti tartományt szűkíteni vagy bővíteni szeretnénk, a manométer használata segíthet az értékek beállításában. Természetesen a nyomásfokozó állításakor mindig tartsuk be a kezelési útmutató tanácsait.

Nyomásfokozót szeretne vásárolni? Forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.defemkompresszor.hu webcímre, és tekintse meg termékeinket, melyek között a kompresszoroktól kezdve a légtartályokon keresztül a nyomásfokozókig mindent megtalál! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20-928-2408-as és a 06-52-411-911-es telefonszámok valamelyikén, illetve a tradef@t-online.hu e-mail címen!