Szüksége lenne egy gázkonvektorra, és szeretné tudni, hogy mekkora teljesítményű készülék lenne ideális a céljainak? Sok helyen találkozni 2.9 kW-os konvektorokkal, de ami más otthonokban beválik, nem biztos, hogy Önnek is megfelelő lesz, a választásnál ugyanis sokféle tényezőt kell számításba venni. Nézzük, hogyan lehet megbecsülni a szükséges teljesítményt, és milyen egyéb szempontok merülhetnek fel!

Bár ma már számos fűtési formából lehet válogatni, a hagyományosnak tekinthető gázkonvektorokra még mindig nagy igény mutatkozik. A kis alapterületű lakásoknak, garzonoknak csekély a hőigénye, ilyen otthonokban éri meg ezt a megoldást választani. A készülékek legnagyobb előnye, hogy minden helyiségben külön-külön be lehet állítani a kívánt hőmérsékletet, de mellettük szól az is, hogy gyorsan felmelegítik a teret, így nem szükséges egész nap fűteni, tehát összességében takarékosak.

Ám a gázkonvektor is csak akkor tud eleget tenni az igényeknek, ha a teljesítménye az adott helyiségre van szabva. Az általános szabály, hogy 1 kW-ot kell számolni minden 20 m3-re, vagyis egy átlagos méretű, 20 m2 alapterületű, 3 méter belmagasságú helyiségbe nagyjából egy 2.9 kW-os konvektor való. Ám figyelembe kell venni olyan tényezőket is, mint a páratartalom és a légmozgás, sőt, még a lakók szokásai is befolyásolják, hogy milyen teljesítmény tekinthető optimálisnak.

Ez azonban nem az egyetlen, amire figyelni kell a beszerzésnél. Gázkonvektorokon belül két típust különböztethetünk meg, attól függően, hogyan történik az égéstermék kivezetés. Vannak parapetes és kéményes készülékek, a tartozékokat (az előbbi esetében például a parapet szettet) pedig többnyire külön kell megvásárolni. A szereléshez fontos szempont a megfelelő gázcsatlakozás, de olyan tulajdonságokat is meg kell vizsgálni, mint amilyen a méret és kiemelt figyelmet érdemel az energiahatékonysági osztály.

Ha megbizonyosodott arról, hogy Önnek éppen egy 2.9 kW-os konvektor lenne optimális, esetleg érdekelnék más teljesítménnyel bíró készülékek is, böngésszen bátran cégünk, az Őrike és Társa Kft. termékkínálatában. Az általunk biztosított lehetőségekkel a kisker.orike.hu weboldalon ismerkedhet meg, felmerülő kérdéseit pedig a +36-1-297-5934-es telefonszámon és a kisker@orike.hu e-mail címen tudja feltenni nekünk.