Ingatlan kivitelezésére kerül sor, így szükség lesz az ide vezető út építésére is? Új útszakasz segítségével könnyítenék meg a közlekedést? Bárhol tervezik az útépítést, célszerű ezen a területen nagy tapasztalattal rendelkező szakembereket megbízni, így a lehető legrövidebb időn belül kerülhet sor a tervek megvalósítására.

Az építőipar egyik legfontosabb szegmense az útépítés. A különböző épületek megközelítéséhez, a települések közötti utazáshoz, az áruk szállításához egyaránt nagy szükség van a kiváló minőségű, biztonságosan használható utakra.

Mindenki használja az utakat, hiszen ahogy kilép valaki az otthonából, máris az utcán tartózkodik. Elengedhetetlen a járművek részére kivitelezett út, valamint a gyalogosok számára a járda. Lényeges, hogy jó minőségű anyagok felhasználására, és precíz munkavégzésre kerüljön sor. Ezáltal szolgálják az utak a forgalmat hosszú időn keresztül, és csak több évtized után lesz szükség a felújításukra.

Milyen lépésekkel végzik az útépítést a szakemberek?

Előkészítés

Fontos az alapos tervezés a forgalmi igényeknek megfelelően. Nem maradhat el a közforgalmú utak közlekedési hatósággal való engedélyeztetése, a területszerzéssel kapcsolatos teendők lebonyolítása.

Kivitelezés

A terep megfelelő előkészítéséhez hozzátartozik a növényzet, az útépítést akadályozó tényezők eltávolítása, az épületek bontása. Ezt követően kerülhet sor a különböző földmunkák elvégzésére, a vonalvezetés, a szélesség kijelölésére, az altalaj javítására.

Lényeges feladat az útalap készítése, a szegélyek, a vízelvezetők beépítése. Ezt követően kerülhet sor a kötő, kopó réteg kivitelezésére, a padkaépítésre, a különféle úttartozékok telepítésére. A befejező munkák pedig a tereprendezésről, a növénytelepítésről szólnak.

Annak érdekében, hogy a környezetet minél kevésbé terhelje az útépítés, szükség van számos tényező figyelembevételére. Az útépítés nagy összegek kiadásával jár, ezért a költséghatékonyabb, ugyanakkor minél gyorsabb és precízebb megoldásért tanácsos hozzáértő szakemberek teljes körű segítségét kérni.

Vegye fel a kapcsolatot a Böhmer Kft.-vel, és bízza profikra az útépítést! Részletesen informálódhat a tevékenységükről a www.bohmerkft.hu internetes oldalon, és készséggel állnak a rendelkezésére a 06-28-559495-ös telefonszámon, valamint a bohmerkft2002@gmail.com e-mail címen.