Az állattenyésztő telepeken – fajnak, hasznosításnak, az állomány egészségi állapotának és korcsoportnak megfelelően – változó mennyiségű tetemmel kell számolni. Egy állattenyésztő pontosan tudja, hogy a dögkezelés nem csak egy hirtelen jött megbetegedés okozta tömeges állati elhullás esetén kiemelkedően fontos, hanem a mindennapok szerves részét képezi. Az emberi egészség megóvásának tekintetében elengedhetetlen szakszerűen eljárni, de ez a többi állat védelmét is szolgálja. Minden esetben mérvadó a gyorsaság, a hatékonyság és a higiénia; pontosan tisztában vannak ezzel a gyártó cégek, akik kifejezetten az állattenyésztői tevékenység e sarkalatos pontjának, a dögkezelésnek a hatékonyságát elősegítendő nagyteljesítményű állati tetemégetőket fejlesztettek ki. Különböző kapacitásúak szerezhetőek be állatfajnak megfelelően, így akár sertést, juhot, vagy baromfit tart, az annak megfelelőt választhatja.

Kutatások alapján a hulladékégetés költsége nagyon kedvező más dögkezelési módokhoz képest, mivel szinte a keletkezéssel egy időben történik, így nincs a köztes időben tárolási költség sem. Az állati hullaégetők zárt rendszerének köszönhetően bűzhatással sem kell számolni, az adott technológiai környezetben pedig ez egy kifejezetten környezetbarát módszer, csak steril, fehér hamu marad, esetleg egy-egy könnyen morzsolódó csontdarab. A dögkezelés ilyen módjával a biztonságért is tesz, hiszen a folyamatból teljesen kimaradnak a tetembegyűjtő szolgálatok, így biztosan nem kerül behurcolásra egy másik telepről semmilyen megbetegedés, csökken a keresztfertőzéses megbetegedések kockázata.

A Bentley Magyarország Kft. segítségével beszerezheti a dögkezeléshez szükséges berendezéseket, www.tetemegetok.hu oldalunkon pedig pontos leírást talál minden nálunk kapható gépről, így kiválaszthatja az Önnek megfelelő teljesítményű és kapacitású darabot. Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-22-411-100-as telefonszámunkon vagy írjon nekünk a hungary@bentleyinstruments.com e-mail címünkre!