Itt a tél és vele együtt pedig közeleg a betegségek időszaka. Tévedés azonban azt hinni, hogy a nátha, az influenza, a torokgyulladás és az egyéb, jellegzetesen télen gyakrabban előforduló betegségek a hideg számlájára írhatóak. A hidegnek csupán annyiban van köze a több beteg megjelenéséhez, hogy ilyenkor az emberek immunrendszere legyengül és könnyebben tesznek kárt bennük a vírusok, kórokozók. A vírusok egész évben ugyanolyan módon fertőznek, de télen sokkal többen elkapják őket és megbetegednek. A kérdés tehát az, hogyan lehet megelőzni a téli megbetegedéseket? Az egyik fontos feltétele a megelőzésnek a gyakori kézmosás, ehhez kapcsolódóan pedig a takarítás. Különösen az olyan helyeken, ahol az emberek együtt dolgoznak, sokan megfordulnak egy nap alatt, nélkülözhetetlen az alapos és rendszeres, akár napi szinten végzett takarítás.

Az irodatakarítás is ebbe a kategóriába tartozik természetesen. Ott, ahol emberek dolgoznak összezárva és ugyanazokat a munkaeszközöket használják, ugyanazokat a tollakat adják kézről-kézre, ugyanazt a kilincset fogják meg, az irodatakarítás nélkül máris kész a vírustenyészet. A nátha és társai cseppfertőzéssel terjednek, ez azt jelenti, hogy a fertőzött nyállal, egyéb váladékkal érintkezve könnyen el lehet kapni a vírust. Ezek a kórokozók a beteg személyek kezéről átkerülnek mindenre, amihez hozzáértek. A napi irodatakarítással tehát lehet csökkenteni a továbbfertőzés kockázatát, azt, hogy az alkalmazottak egymásnak adják a kórokozókat. Jó tudni, hogy egy felületen a bacilusok még órákon át képesek életben maradni, ezért fontos a fokozott óvatosság és megelőzés rendszeres irodatakarítással is.

A www.tisztaparti.hu webcímen keresztül a Tiszta Parti Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. weboldalára érkezik, ahol mindent megtudhat cégünk irodatakarítással kapcsolatos tevékenységéről. Tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a munkahelyen minimalizálja az egészségügyi kockázatot, és minden nap makulátlan tisztaság várja a dolgozókat, ügyfeleket! Az irodatakarítást a +36-20-315-6768-as telefonszámon vagy az info@tisztaparti.hu email címen tudja megrendelni, keressen minket bátran!